Els croquetes, la truita de patata i l'entrepà de calamars són les receptes espanyoles més demanades per menjar a domicili, segons es desprèn de les dades del 'Baròmetre GastroEspanya', elaborat per la plataforma de 'delivery' Glovo.
En concret, aquestes tres receptes ocupen el 'top 3' de preferències, mentre que també són presents en aquest rànquing altres plats com el gaspatxo, la paella o el capxo, que completen la llista de menjars tradicionals més demandats a nivell nacional.
Les croquetes es coronen com les 'reines' de les receptes nacionals, després que a Espanya s'hagin demanat gairebé 550.000 unitats de croquetes durant el 2021, fet que suposa un 90% més que el 2020. Això vol dir que durant l'any passat de mitjana s'ha lliurat una croqueta cada minut. Per províncies, Almeria, Alacant i Barcelona són les que més demanen aquest tipus de menjar.
Respecte la truita de patata, l'any passat va registrar un creixement del 82% en comparació de l'any 2020, amb 400.000 unitats venudes al territori. Per províncies, Santa Cruz de Tenerife encapçala el rànquing, sent el plat més demanat l'entrepà de truita de patata del restaurant La Garriga.
L'entrepà de calamars ocupa la tercera posició d'aquesta classificació amb prop de 170.000 unitats venudes a través de la plataforma. L'estudi mostra que Madrid no és la ciutat on més usuaris demanen aquest plat icònic de la seva gastronomia, ja que els tres primers llocs són per a Valladolid, Las Palmas de Gran Canària i Saragossa.
Per la seva banda, el gaspatxo andalús és el quart plat més demandat pels usuaris de la plataforma de 'delivery'. Per províncies, Màlaga, Sevilla i Madrid són les localitats on més usuaris demanen aquest plat, mentre que completa el 'top-5' el plat icònic de la gastronomia nacional, la paella, on la ciutat on més es demana és València, amb un creixement d'un 158% respecte al 2020.
El director general de Glovo per a Espanya i Portugal, Diego Nouet Delgado, ha recordat que la gastronomia és un dels principals actius d'Espanya. “Cada regió, ciutat i poble compta amb la seva especialitat i menjar favorit. Des de Glovo treballem perquè cada cop més restaurants i establiments puguin sumarse al sector del 'delivery' i que els usuaris puguin gaudir de totes aquestes opcions a la seva localitat”, ha explicat.
En l'actualitat, Glovo opera a prop de 400 ciutats i localitats d'Espanya i col·labora amb més de 37.000 establiments, la majoria petits negocis, que aposten pel 'delivery' per digitalitzar-se i dinamitzar la seva activitat.
La teva opinió
hi ha unes normes per comentar que si no es compleixen comporten lexpulsió immediata i permanent de la web.
EM no es responsabilitza de les opinions dels usuaris.
¿Vols donar-nos suport? Fes-te Patró i aconsegueix accés exclusiu als panells.