EP Sentiment Identitari: Espanya, dividida i diversa

227

Desglossament de l'ElectoPanel sobre el sentiment identitari a Espanya, que mostra un panorama divers i matisat en termes d'identificació nacional i regional. Aquestes dades, que aporten algunes claus per comprendre millor la complexitat sociopolítica del país, mostren una variada gamma d'opinions que reflecteixen la diversitat cultural i política d'Espanya.

Balanç molt proper entre regionalisme/identitarisme i espanyolisme 

Segons els resultats recopilats, un 11,8% dels enquestats s'identifiquen únicament com a espanyols, mentre que un 19,2% se senten més espanyols que ciutadans de la comunitat autònoma o regió. D'altra banda, un considerable 24,1% dels enquestats van afirmar sentir-se tan espanyols com a ciutadans de la seva comunitat autònoma, contrastant amb el 21,7% que s'identifiquen més amb la regió que amb el conjunt d'Espanya. Finalment, un 23,2% van expressar sentir-se únicament com a ciutadans de la seva comunitat autònoma o regió.


Desglossaments per comunitats autònomes:

 • Andalusia: A Andalusia, la diversitat d'opinions és evident. Els votants de partits com Vox i el Partit Popular tendeixen a identificar-se més com a espanyols, mentre que els partits d'esquerra com Podem i el PSOE mostren una proporció més gran de votants que s'identifiquen exclusivament amb la seva regió. Ciutadans (Cs) presenta una distribució més equilibrada entre les diferents identitats.
 • Castella i Lleó: Les dades a Castella i Lleó reflecteixen una tendència cap a la identificació com a espanyols, especialment entre els votants del Partit Popular i Ciutadans. Tot i això, partits com Vox mostren una forta identificació regional. El Partit Socialista (PSOE) té una base de votants més equilibrada quant a identificació nacional i regional.
 • País Basc/Euskadi: En aquesta comunitat autònoma s'observa una marcada diferència en el sentiment identitari. Partits com el PNB i EH Bildu compten amb una base de votants que s'identifiquen fortament amb la seva regió, mentre que Vox mostra una identificació més forta com a espanyols. Els votants del Partit Socialista (PSE) mostren una tendència cap a una identificació equilibrada.
 • Catalunya/Catalunya: Catalunya presenta una diversitat didentitats. Mentre que els votants de Vox mostren una forta identificació com a espanyols, els votants de partits independentistes com ERC i Junts s'identifiquen majoritàriament amb la seva regió. El PSC presenta una base de votants més equilibrada en termes d¿identificació nacional i regional.
 • Galícia: A Galícia, se n'observa una tendència cap a la identificació regional entre els votants de partits com el BNG i el PSdeG. Tot i això, el Partit Popular compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. Vox mostra una identificació mixta, mentre que partits com a DO presenten una identificació exclusiva amb la seva regió.
 • Aragó: Aragó mostra una diversitat d'opinions, amb una forta identificació regional entre els votants de partits com CHA i el PAR. D'altra banda, Vox i el Partit Popular compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. Ciutadans (Cs) presenta una distribució més equilibrada entre les diferents identitats.
 • Principat d'Astúries: A Astúries, el sentiment identitari mostra una tendència cap a la identificació regional entre els votants de partits com Fòrum Astúries i el PSOE. Vox, d'altra banda, compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. Podem presenta una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a ciutadans de la regió.
 • Illes Balears: A les Illes Balears, les dades mostren una tendència cap a la identificació regional entre els votants de partits com Mes i El Pi. D'altra banda, Vox compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Socialista (PSOE) presenta una base de votants més equilibrada en termes didentificació nacional i regional.

 • Canàries: forta identificació regional entre els votants de partits com Nueva Canarias y Coalición Canaria. Vox i el Partit Popular compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. Ciutadans (Cs) presenta una distribució més equilibrada entre les diferents identitats.
 • Cantàbria: A Cantàbria, s'observa una tendència cap a la identificació regional entre els votants de partits com el PRC i el PP. D'altra banda, Vox compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Socialista (PSOE) presenta una base de votants més equilibrada.
 • Castella-la Manxa: Se'n destaca una marcada identificació regional entre els votants del Partit Socialista (PSOE) i de Ciutadans (Cs), amb un significatiu percentatge que s'identifiquen tan sols amb la seva comunitat autònoma. D'altra banda, el Partit Popular (PP) i Vox compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols.
 • Ceuta: A Ceuta, se n'observa una tendència cap a la identificació com a espanyols, especialment entre els votants de partits com Vox i el Partit Popular. Tot i això, partits com Coalició Caballes presenten una identificació més forta amb la regió. El Partit Socialista (PSOE) té una base de votants més equilibrada.
 • Comunitat Valenciana: La Comunitat Valenciana mostra una diversitat d'opinions, amb una forta identificació regional entre els votants de partits com Compromís i Esquerra Unida. D'altra banda, Vox i el Partit Popular compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Socialista (PSOE) presenta una base de votants més equilibrada en termes didentificació nacional i regional.
 • Extremadura: A Extremadura, les dades mostren una tendència cap a la identificació regional entre els votants de partits com Podem i el Partit Socialista (PSOE). D'altra banda, Vox compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Popular presenta una base de votants més equilibrada en termes didentificació nacional i regional.
 • Comunitat de Madrid: A la Comunitat de Madrid, s'hi observa una diversitat d'opinions, amb una forta identificació regional entre els votants de partits com Més Madrid i Ciutadans. D'altra banda, Vox i el Partit Popular compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Socialista (PSOE) presenta una base de votants més equilibrada.
 • Melilla: Melilla mostra una tendència cap a la identificació com a espanyols, especialment entre els votants de partits com Vox i el Partit Popular. Tot i això, partits com Coalició per Melilla presenten una identificació més forta amb la regió.
 • Regió de Múrcia: A la Regió de Múrcia, les dades reflecteixen una diversitat d'opinions, amb una forta identificació regional entre els votants de partits com Per Mi Región i el Partit Socialista (PSOE). Vox compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Popular presenta una base de votants més equilibrada.
 • Comunitat Foral de Navarra: Navarra mostra una forta identificació regional entre els votants de partits com Geroa Bai i EH Bildu. D'altra banda, Vox i el Partit Popular compten amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols.
 • La Rioja: A La Rioja, se n'observa una identificació regional entre els votants de partits com Per La Rioja i el Partit Popular. D'altra banda, Vox compta amb una base de votants que s'identifiquen majoritàriament com a espanyols. El Partit Socialista (PSOE) presenta una base de votants més equilibrada.


Navega a les dades: desglossament per partit i CA

A continuació us deixem el desglossament d'opinió dels votants dels diferents partits polítics a totes les comunitats autònomes, perquè pugueu comprovar com varien les dades depenent de l'origen de l'enquestat. Podeu introduir filtres comparatius a la part superior per visualitzar únicament les dades que considereu més rellevants.

 

La teva opinió

hi ha unes normes per comentar que si no es compleixen comporten lexpulsió immediata i permanent de la web.

EM no es responsabilitza de les opinions dels usuaris.

¿Vols donar-nos suport? Fes-te Patró i aconsegueix accés exclusiu als panells.

Subscriu-te
Notifica't de
227 Comentaris
Els més nous
Antic La majoria votats
Respostes en línia
Veure tots els comentaris

Patró VIP MensualMés informació
Beneficis exclusius: Accés complet: avanç dels panells hores abans de la seva publicació en obert, panell per generals: (desglossament d'escons i vot per províncies i partits, mapa del partit guanyador per províncies), electoPanel autonòmic quinzenal exclusiu, secció exclusiva per a Patrons al Fòrum i electoPanel especial VIP mensual exclusiu.
3,5 € al mes
Patró VIP TrimestralMés informació
Beneficis exclusius: Accés complet: avançament dels panells hores abans de la seva publicació en obert, panell per generals: (desglossament d'escons i vot per províncies i partits, mapa del partit guanyador per províncies), electoPanel autonòmic quinzenal exclusiu, secció exclusiva per a Patrons al Fòrum i electoPanel especial VIP mensual exclusiu.
10,5€ per 3 mesos
Patró VIP SemestralMés informació
Beneficis exclusius: Avançament dels panells hores abans de la seva publicació en obert, panell per a generals: (desglossament d'escons i vot per províncies i partits, mapa del partit guanyador per províncies), electoPanel autonòmic quinzenal exclusiu, secció exclusiva per a Patrons al Fòrum i electoPanel especial VIP mensual exclusiu.
21€ per 6 mesos
Patró VIP AnualMés informació
Beneficis exclusius: Accés complet: avançament dels panells hores abans de la seva publicació en obert, panell per generals: (desglossament d'escons i vot per províncies i partits, mapa del partit guanyador per províncies), electoPanel autonòmic quinzenal exclusiu, secció exclusiva per a Patrons al Fòrum i electoPanel especial VIP mensual exclusiu.
35€ per 1 any

Contacta amb nosaltres


227
0
M'agradaria pensar, comenteu-ho.x
?>