O declaracións do ministro Garzón sobre a necesidade de reducir o consumo de carne Están levantando moito po, os partidos da oposición e as asociacións sectoriais toman partido en contra.
O as asociacións gandeiras responden con contundencia ante o que consideran ataques inxustificados. Así, o presidente de ASAJA, Pedro Barato, responde:
Ademais, engade que carne de vacún “reforza o seu compromiso coa conservación do medio ambiente” xa que a gandería “prevén a desertización, mellora a calidade da auga, mellora a biodiversidade e a paisaxe e prevén os incendios forestais”.
Pola súa banda, o Unión de Pequenos Agricultores e Gandeiros (UPA) Tamén criticou as declaracións "de dubidoso rigor científico" que o ministro "enviou nun tuit ao estilo americano". "En España cómese ben (...) a nosa dieta mediterránea permitiunos ser hoxe terceiro país máis antigo do mundo. E producimos carne, é certo, con todas as normas relacionadas co medio ambiente e a seguridade alimentaria”, defendeu o secretario de Gandaría da UPA. Roman Santalla, nun vídeo.
Así mesmo, lembrou a Garzón que España recibe "85 millóns de turistas e exporta grandes cantidades de carne a terceiros países, entre eles China" e preguntoulle: "Que imos facer cos millóns de hectáreas de pastos? Que come o noso gando agora?
Por outra banda, as asociacións profesionais da carne de España manifestaron a súa "estupor" ante a serie de chíos publicados este mércores polo ministro de Consumo, Alberto Garzón, no que recomendou reducir o consumo de carne porque "prexudica a saúde e o planeta".
“Queremos manifestarlle o asombro dos centos de miles de gandeiros, empresas, traballadores e técnicos de toda España vinculados aos sectores gandeiro e cárnico que representamos, na campaña asinada por vostede e o Ministerio do que vostede é cabeza, no que difama a todo o sector gandeiro-cárnico”, indicaron as seis asociacións asinantes dunha carta aberta remitida á ministra.
O escrito está asinado polos colexios profesionais do Porco ibérico (Asici), de carne de ave (Avianza), do sector cunícula (Intercun), do sector ovellas e cabras (Interovic), do sector porcino capa branca (Interporc) e carne bovino (Provacuno).
O debate sobre o tratamento dos animais que se produce en macrogranxas, fortes necesidades enerxéticas O que implican estas explotacións e o seu impacto na ecoloxía e na economía global non é novo noutros países, pero acaba de colarse na política española grazas a estas declaracións do ministro Garzón, que están a suscitar fortes cellas en amplos sectores sociais.
Artigo elaborado por EM a partir dun teletipo
A túa opinión
Hai algúns patróns para comentar Se non se cumpren, darán lugar á expulsión inmediata e definitiva da páxina web.
EM non se fai responsable das opinións dos seus usuarios.
Queres apoiarnos? Convértete en mecenas e obtén acceso exclusivo aos paneis.