La Junta Electoral Central (JEC) ha ratificado que el PDeCAT mantiene todos los derechos electorales de la coalición electoral Junts per Catalunya de 2017 para las elecciones catalanas del 14 de febrero, porque «es la única formación política de aquella coalición electoral que se presenta en este proceso electoral».

El PDeCAT ha manifestado su satisfacción, señalando que «estos derechos electorales no son una entelequia, tienen que ver con la presencia necesaria y preceptiva del PDeCAT en la Mesa de Partidos sobre las elecciones que convoca el conseller Bernat Solé, la incidencia en la cobertura de los medios de comunicación públicos y también, por ejemplo, el reparto de la presencia en espacios de propaganda electoral de todo tipo», ha dicho y concluye que el PDeCAT hará todo lo posible para que se cumpla la decisión de la JEC.

En concreto, la resolución de la JEC recuerda que la coalición electoral Junts per Catalunya (JxCat) que se acreditó para los comicios de 2017 sólo tenía dos socios: Convergència (CDC), que ya ha comunicado que ahora no se presenta, y el PDeCAT, que sí concurre con la exconsellera Angels Chacón como candidata a la Generalitat. En su resolución, la JEC admite que para estos comicios del 14 de febrero «se ha acreditado un partido político con la misma denominación que tuvo la coalición Junts per Catalunya en 2017», la que encabezan Carles Puigdemont y Laura Borràs, pero «esta circunstancia no afecta a la referida coalición electoral que estuvo integrada únicamente por los dos partidos políticos indicados».

Angels Chacón

En ese contexto, y siempre que se confirme que CDC no se presenta, «la aplicación de la doctrina de la Junta Electoral Central lleva a reconocer que los derechos derivados del ordenamiento electoral que pudieran corresponder a la coalición electoral presentada en las elecciones al Parlamento de Cataluña de 2017 con la denominación Junts per Catalunya, deberán corresponder al Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), al ser la única formación política de aquella coalición electoral que se presenta a este proceso electoral».

JUNTS, EN UN NIVEL INFERIOR DE REPRESENTACIÓN, COMO VOX

Y, en consecuencia, el nuevo partido de Junts se tendrá que conformar con el tratamiento reservado a las formaciones sin presencia en el Parlament, que supone una presencia inferior en medios públicos, como también le ocurre a Vox.

Laura Borràs, candidata de Junts
Subscribe
Notify of
199 Comentarios
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Cuntabést 158
Cuntabést 158 (@cuntabest)
Member
Alcalde
3 months ago

Mi predicción a día de hoy (y sigo sin fiarme aún de las encuestas)
 :JxCat: 36 (+2)
 :ERC: 33 (+1)
 :PSOE: 21 (+4)
 :GAL_Cs: 10 (-26)
 :GAL_PP: 9 (+5)
 :GAL_VOX: 8 (+8)
 :CUP: 8 (+4)
 :UP: 7(-1)
Pdcat 3

meteo
meteo (@raul64783731)
Member
Molt honorable President
3 months ago

PNC va consiguiendo avales
GIRONA 1700
minimo 600

Last edited 3 months ago by meteo
Gato Acostado
Gato Acostado (@gatoacostado5)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Ayer murió un policía por las heridas que le provocó una rata golpista.

Pues bien, en USA si hay un asesinato durante el desarrollo de otro delito grave, TODOS los que cometieron dicho delito son acusados del asesinato, sean los autores o no.

Y la condena por asesinar a un policía a nivel federal es la pena de muerte. Y no hay nada que cabree más a un fiscal federal que el asesinato de un policía.

Last edited 3 months ago by Gato Acostado
aanodino
aanodino (@aanodino_)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Recordad que a Marea Galeguista le valió de bien nada esto mismo.

granAnalista
granAnalista (@patreon_25139443)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Lo tiene muy complicado el Pdcat

No es que no haya superado el 2% de los votos, es que ahora parece incluso que retrocede. Y queda menos de 1 mes, y ya se esta produciendo el efecto vagon de cola, que cuando tus votantes ves que no entras, votan a otros partidos para asegurar el voto, en este caso Junts o ERC

Y los derechos electorales sirven de poco. Que se lo pregunten a la Unió de Espadaler en 2015, con todos los derechos electorales, con la Vanguardia y el Periodico haciendoles campañas, y quedaron fuera con el 2,5% de los votos

nICKBAIM
nICKBAIM (@nickbaim)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Ojo que aun se puede liar mas, se están organizando por Parler

Spoiler
comment image

Spoiler
comment image

Last edited 3 months ago by nICKBAIM
Gaditano1812
Gaditano1812 (@gaditano1812)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Jue q no se enfade junts q en Andalucía los trotskistas directamente se han querido quedar hasta con las siglas de Adelante Andalucía 😂😂

Garaipena (ASK.)
Garaipena (ASK.) (@garaipena)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Trust the plan, tuitea Macarena Olona.

¿Que quieren decir con esto después de lo ocurrido antes de ayer en el Capitolio?
¿Que plan?

Last edited 3 months ago by Garaipena (ASK.)
Auso4
Auso4 (@auseta4)
Member
Militante | Militant
3 months ago

He estat pensant en els missatges que s’han vist en algunes entrades anteriors d’usuaris que anaven des del PP fins a Podemos (encara que és un fanboy del PSOE) i crec que davant les eleccions catalanes cal considerar aquesta teoria que crec que vaig veure que publicava Eduard Voltas a Twitter

Spoiler
Els que venia a dir era que al PSOE li interessa solucionar el cas català sense fer cap concessió que el pugui perjudicar electoralment (com per exemple un sistema de finançament favorable als interessos dels Països Catalans), però tampoc encenent la flama seguint les teories repressives del trio fatxa. Per tant, el que pretenen és desactivar l’independentisme mitjançant la fatiga i la desil·lusió, i ho fan mitjançant el famós “divideix i venceràs”.
Crec que aquesta tàctica la porten aplicant des de les eleccions municipals, quan el PSOE va pactar amb ERC alguns ajuntaments però sobretot la DiBa amb JxCAT, i s’ha ampliat amb els pactes amb ERC per la investidura i els pressupostos. I ja hem vist en què han acabat aquests pactes: en una batalla campal dins de l’independentisme, un creixement del ressò de l’independentisme fatxa (que abans ja existia però se l’aïllava), un clima de mala maror constant, un augment del pensament acrític (jo sóc d’aquest partit i per tant si el critiques és que ens odies, per més raó que tinguis) i l’abandonament de qualsevol proposta en positiu.
Això, sumat al desconcert després del 2017, a que la repressió no s’atura i a la desconfiança cap als polítics independentistes ha acabat generant, al meu parer, la situació perfecta que pretenia el PSC (del qual, no cal oblidar, Illa n’és alt càrrec). Perquè no crec que el PSC vulgui un tripartit. Jo el que crec (i el fet de posar a Illa al capdavant només va en aquesta línia) és que el PSC vol repetir el que va passar a Barcelona (Això és el que deia Voltas), amb Illa com a Colau, Albiach com a Collboni i la triple dreta com a Valls.
Per fer això, però, necessita que els independentistes no sumem majoria absoluta. I els pactes del PSC amb partits independentistes anaven en la línia de generar una situació en què l’independentisme es presentés desunit i sense projecte (vaja, l’actual). Amb la munió de partits independentistes minoritaris que no acabaran entrant, és possible que si l’independentisme reculés un punt percentual perdéssim la majoria absoluta. No estic culpant els partits minoritaris (o sí), perquè també crec que molts independentistes (especialment joves) s’abstindran i això és responsabilitat dels 3 grans.
I això és el que necessita l’unionisme per evitar victòria indepe. No una participació massiva, no convèncer nous votants, no una candidatura unitària, sinó desmobilitzar les bases independentistes.
Alguns podeu pensar que és impossible que PSC-Podem arribin a la Generalitat amb el suport de VOX, C’s i PP, però també crèiem impossible que Colau arribés a l’alcaldia amb els vots d’un racista i mira. A més, ja ha passat a Espanya: Al País Basc, en unes circumstàncies diferents però amb paral·lelismes (il·legalització de l’esquerra abertzale), PP i PSOE van pactar per governar. Cal recordar que Abascal formava llavors part del PP, o sigui que jo no dubto del suport d’Abascal al PSC (encara que probablement d’amagat i amb escenificació contrària a Madrid) abans que permetre un govern independentista. I les opinions de certes persones afins a aquestes opcions polítiques només ho confirmen.
La pregunta llavors és què hi guanyaria cada partit acceptant aquesta operació, de cara al futur. Pel PSC el guany és evident. No només perquè un partit polític, per ende, està creat per manar, i això és el que busquen, sinó que Sanchez podria assegurar que el procés, ara sí, està mort, ja que l’independentisme no governaria a cap de les principals institucions de Catalunya (DIBA, Generalitat, Parlament o BCN). A més, el govern continuaria sent d’»esquerres»
PP, C’s i VOX es trobarien atrapats en el mateix que li va passar a la CUP el 2015, que uns o altres. Crec que per més que estan a les antípodes ideològiques, hi donarien un “voto patriota” o per sentit de país, no gaire publicitat, això sí, perquè a ningú li interessa que es vegi una aliança. Per a tothom seria més fàcil que VOX no hi participés, per això com més diferència treguin millor.
La baula feble seria Podemos, fins a quin punt estaria disposat a acceptar-ho. Per això el PSOE posa Illa, per fotre-li part de l’electorat a Podemos i evitar que tinguin massa a dir, i considerant que governen junts a l’Estat i el fet de que a Podemos també els hi interessa manar, seria interessant veure què fan en aquesta dicotomia. Evidentment intentarien que el pacte fos amb ERC, però jo crec que si el govern fos PSC i Podemos només, acabarien cedint i culpant a ERC i la CUP de no voler fer un govern d’esquerres, i desmarcant-se dels vots del trio fatxa.
Evidentment, això només passaria si els independentistes perden la majoria al Parlament. Sinó, el PSC continuarà amb la tàctica de divideix i venceràs. I una última cosa, aquesta aliança tan rara (ja que no els uneix res) també podria fracassar, però llavors quedaria demostrat que els únics capacitats per governar Catalunya són els independentistes, i ja hem vist la factura que està suposant a C’s ni intentar governar.
A llarg termini no estic segur que això beneficiés a ningú, ja que el PSC i l’unionisme tindria temps per potinejar la Generalitat, desmuntar les delegacions a l’exterior i tirar enrere qualsevol intent de les famoses estructures d’estat, a part de demostrar que ells també poden guanyar a Catalunya (cosa que crec que és important). Segurament també proposarien alguna iniciativa rotllo estatut per camuflar com van arribar a la Generalitat. L’independentisme saltaria a la jugular dels comuns, però perdre la Generalitat també podria fer que alguns que hi apostaven només per la cadira tornessin a somiar amb CiU i que la batussa entre indepes assolís proporcions no vistes.

republicano.cat
republicano.cat (@patreon_27666738)
Member
Militante | Militant
3 months ago

O sea, el PDeCat hereda los derechos de un grupo parlamentario de 34 diputados, de los cuales sólo 4 son del PDeCAT y 30 de JxCat.
Cada uno que saque sus conclusiones con la JEC

Ran españiva
Ran españiva (@ran-viva)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Podem En Catalunya-Catalunya En Podem

Colau En Podem-Podem en Cola Cau

Comú en Colau-Colau Si que Es Pot

Duke
Duke (@duke)
Member
Molt honorable President
3 months ago

¿Y cómo se sentirán todos los chalados trumpianos que irrumpieron en el capitolio, pensando que sus seguidores ultras los iban a considerar heroes por salvar los «Estados Unidos Blancos de América», viendo que ahora sus propios compañeros dicen que son sucios negros gays antifas infiltrados?

¡Menudo bajón!

pingubcnD
pingubcn (@pingubcn)
Member
Presidente del Parlamento | President del Parlament
3 months ago

Vuelvo a pasar por aquí la Pingu-estimació de esta semana (con una pequeña modificación para que se vean los porcentajes de voto bien):

Spoiler
comment image

Spoiler
comment image

Spoiler
comment image

Arkansino
Arkansino (@arkansino)
Member
Molt honorable President
3 months ago

La ex embajadora de EEUU en la ONU de la administración Trump, Nikki Haley criticó a Trump en una reunión realizada por la Convención Nacional Republicana en Florida.

Su nombre suena con fuerza para ser una potencial candidata a la presidencia en 2024.

https://www.politico.com/news/2021/01/07/nikki-haley-criticizes-trump-456320

FedeSaladino
FedeSaladino (@firstofmohicans)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Ahora que está el PdCat como heredero de Covergencia, en que posición del eje izquierda-derecha situamos a Jxcat? De 1 a 10

BigTent es no decir nada. Han governado y conocemos sus políticas

Gaditano1812
Gaditano1812 (@gaditano1812)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Fora, Fora, Fora junts per puxi!

Sastre
Sastre (@sastrista)
Member
Molt honorable President
3 months ago

De los trumpistas de aquí, ¿a quién veis más capaz de disfrazarse de muflón cuando llegue el día del Alzamiento? Por porte yo diría que Obergruppenführer Smith, aunque por psicología, me pega más Buxadé.

antipopulista
antipopulista (@antipopulista)
Member
Militante | Militant
3 months ago

Sensaciones:
1)  :JxCat: 
2) :PSOE: 
3) :ERC: 

El PdeCat entrará por Barcelona.
No habrá sorpasso de Vox al PP, ni de este último a Cs. Yo apuesto por un 6-9-12, respectivamente.
La CUP subirá, aunque de manera tímida.
Por último, los comunes se quedarán en 5.

Paco.Flanders
Paco.Flanders (@paco-flanders)
Member
Militante | Militant
3 months ago

Muy bien jugado por parte del estado. Junts les parece mucho más «peligroso» que el PDECAT, que apuesta por una vía más «pragmática».

nICKBAIM
nICKBAIM (@nickbaim)
Member
Molt honorable President
3 months ago

Este es de uno de los «grandes» de los que mueve las campañas de VOX en Telegram y twitter.

https://twitter.com/CapitanBitcoin/status/1347552734208258051

Son ridiculos 😂 

Last edited 3 months ago by nICKBAIM